Informatii alergeni

Alergenii sunt proteine care provoacă o reacție exagerată a sistemului imunitar.

În general alergenii din produsele alimentare pot fi reprezentați fie de diferite adaosuri precum proteinele din soia, proteinele din lapte sau glutenul, fie de condimente: piper, boia sau semințe de țelină.

Conform Directivei 2000/13/ CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI A CONSILIULUI din 20 Martie 2000 alergenii din alimente se pot încadra în următoarele grupe:

  • Cereale care conțin gluten (grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelt, grâu mare sau hibrizi ai acestora) și produse derivate.
  • Țelină și produse derivate
  • Crustacee și produse derivate.
  • Muștar și produse derivate
  • Oua și produse derivate.
  • Semințe de susan și produse derivate
  • Pește și produse derivate.
  • Dioxid de sulf și sulfiti în concentrații de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru, exprimate in SO2
  • Arahide și produse derivate.
  • Lupin și produse derivate
  • Soia și produse derivate.
  • Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză).
  • Fructe cu coaja, de exemplu migdale (Amygdalus communis L.), alune de pădure (Corylus avellana), nuci (Juglans regia), anacarde (Anacardium occidentale), nuci Pecan [Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de macadamia si nuci de Queensland (Macadamia ternifolia) și produse derivate.
Restaurant Catering evenimente Degustări Noutăți Contact

Coş

Nu există produse adăugate.